lördag 1 september 2012

Jävla skit, på ren svenska


Ambra och Tetris har rykt ihop, på blodigt allvar och med varsitt veterinärbesök som påföljd. Ett ben och en finsk spetsvalp var inblandade, Ambra var/är grovt skendräktig och Tetan hade väl inte alla hormoner på plats heller, spänningen blev för mycket tror jag.

Tetris har fyra hål i vänster framtass som spolas rena med jämna mellanrum så att det inte ska bildas några fula sårfickor. Till följd av det har hon tratt på sig stora delar av dygnet då hon helt enkelt inte kan låta bli att utöva lite självrengöring så fort jag vänder ryggen till. The corgi is not satisfied with this.

Ambra har ett fult sår på insidan av läppen/tandköttet. Det lär ses efter så att det inte blir någon böld, ev. att någon tandrot har blivit skadad. Hon är nu utplacerad hos mina föräldrar för husfridens skull, vet inte hur det blir sen faktiskt. När Ambra och Tetris var samtidigt inne på djurkliniken skrek dem så mycket obsceniteter och svordomar till varandra att veterinären bestört utbrast "Och ni ska vara sällskapshundar!"

Båda hundarna knaprar antibiotika för att såren inte ska bli inflammerade, vilket är både bra och dåligt, för...

Jag är nu 98% säker på att Ambra inte mår bra. Hon brukar ha väldigt knepiga skendräktigheter men den här har tagit alla pris. Hon dricker och äter helt hejdlöst, men går samtidigt ner i vikt. Bara det att hon överhuvudtaget ville ha det där benet... Veterinären hittar inga fel på henne (förutom ett hål i läppen). Alla blod- och urinprover ser bra ut, vi röntgade buken utan att hitta något annat än gaser. Nu när hon äter antibiotika så kommer hon säkert bli bättre = svårare att hitta felet. Och det kommer säkert tillbaka...

Känner mig helt uppgiven över hela hunderiet just nu, vill ju bara att mina luspudlar ska få må bra.

3 kommentarer:

 1. Men FY vad jobbigt för er alla - inte kul att med en sån här situation :(
  Har dom varit såna mot varandra tidigare eller kom det bara super plötsligt?! Hoppas det löser sig på bästa sätt :D

  Kram från oss

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att det blev tumult och att brudarna ställde till det:( Hoppas att allt läker bra och att det rdnar upp sig mellan Ambra och Tetris. Kramen till er alla!

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha :)

  Dem har gruffat förut, men inget såhär allvarligt. Fanns inga tecken på att det skulle hända något just den dagen, de hade lekt och gått en helt vanlig promenad innan, sen sa det bara pang...

  SvaraRadera