torsdag 19 juni 2014

Hanna och Jocke kursen


Ska försöka sammanfatta kursen vi gick för lite mer än en vecka sen för Hanna Wennersten och Jocke Tangfelt, tiden flyger när man jobbar 100% och lite till ;) Det var totalt åtta stycken deltagare uppdelade på två grupper med fyra klass I ekipage och fyra klass II-III. Vi körde tre pass per kväll där grupperna växlade mellan instruktörerna,

Hanna sa något om alla "här uppe i norr" bara ville kursa för Jocke och såg henne som någon form av bihang, men jag tror jag föredrar henne ;) Kan inte sätta fingret på det riktigt men jag tyckte hon var tydligare med vad vi gjorde, t ex fick jag och Tetris till våra första medvetna och högst planerade blindbyten under pass 2 på måndagskvällen för Hanna. Sen dess ser jag blindbyten precis överallt :P

Springa som ett djur fick vi för båda, när man efter 5 försök än-te-ligen satt den där svåra sekvensen fick man höra; Bra! Och nu tar ni allt från början och sätter det! Jag är en person som är ute och går mycket i jobbig terräng, jag cyklar till jobbet 6 km enkel väg nästan varje dag och anser inte att jag har totalt värdelös dålig kondis. Jag var helt slut efter kväll ett och lårmusklerna brann. Efter sista övningen tog Tetris sin skinny-skunk och drog järnet till husse och övriga deltagare som satt en bit bort, hon var färdig hon med!


Gjorde upptäckten att ju mer jag snackar och peppar Tetan desto bättre springer hon... och river mindre! Tufft för mig som alltid sett upp till "the strong & silent-type" av handlers, och galet jobbigt att springa och ropa samtidigt. Men vad gör man inte för att hålla grävlingen på humör! <3

Tetris hoppar bra med tanke på att hon är en kortbening, men har svårt att släppa mig. Det gör dock inte så mycket eftersom jag hinner med ändå, apparently.

Ska träna mer på typ jaakko-svängar och att kunna stå längre bort från hindret/sticka tidigare för att visa riktning utan att Tetris avbryter hoppet och hakar på mig istället.

Och så gjorde vi väldigt tjusiga byten där jag petade in henne över hinder genom att vifta med handen bakom ryggen, guu' så professionellt det såg ut och kändes ;)

Har tänkt komma iväg och träna på allt det här nu när det sitter fräscht i minnet, men det hinns inte med! Idag drog jag tidigare till klubben innan agilitymötet för att hinna, men möttes då av störtregn såklart... Behöver fler timmar på mitt dygn. Och bättre väder.


Mitt handtecken för skarp högersväng är gesten mot det onda ögat "corna" som synes.

Fina agilitybilderna på Tetris har Carin Säärelä tagit på vår väldigt prestigefyllda Hofors Cup som nu dragit igång!

2 kommentarer:

  1. Härliga foton på en fining, kul att du kursat för Tangfelt med bihang ;) Känner mamma Tangfelt <3 Mvh mija

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror faktiskt det var mamma Tangfelt som kändisspottade Tettan på agilityn i Mora, hon hade nog sett henne som valpusling sa hon ;)

      Radera