torsdag 28 november 2013

Pest och sökträning

Förkylningen jag skrev om i förra inlägget visade sig vara rena digerdöden och både jag och husse har legat däckade större delen av veckan. Pga mattes bristande ork är 1200 meter okopplat i gåsmarsch en gång om dagen vad som har erbjudits grävlingen i motionsväg, och hör och häpna har hon varit ganska nöjd med det. Skönt att även Tetris har lärt sig att det är OK att ta det lugnt ett par dagar.

I söndags skulle jag dock försöka mig på att kompensera, då skulle vi vara med på sökträning!  Lätt som en plätt, hunden springer och blir trött, figuranten belönar och matte går på stigen och myser över hur duktig den förstnämnde är. Hade glömt bort den här lilla, lilla detaljen att man själv måste ut och springa i obanad terräng för transport av figurant in till stigen... Efter det var riktigt skönt att själv få figga och vila ut lite liggandes i blåbärsriset.

Hemmagjord sökrulle, dammtrasa och eltejp, corgi-godkänd


Tur då att det finns mindre konditionskrävande delar av söket, som att lära in markering medelst väldigt homemade sökrulle. Och så kan man ligga nerbäddad i sängen och impulsshoppa ett jättetjusigt tjänstetecken åt hunden som tränat sök 5 gånger i sitt liv *hrrm*

Meen det är väl en väldigt bra anledning till att börja träna in brukslydnaden, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar