måndag 7 oktober 2013

Cirkus Lydnadsettan

Nytt försök igår då, och det gick visst inte alls ;) Gled in på parkeringen 5 minuter innan samling och Tet hade väl knappt hunnit fatta vad det var som hände innan vi skulle lägga platsen och jag gick ifrån henne. Gör man så tycker grävlingen att man är väldigt konstig och säger "Pip? Piiip?" en massa. Men det tyckte domaren tydligen var helt ok och tilldelade oss 10p på både platsliggning och tandvisning.
Därefter var det väl bara cirkus, hade en hemskt glad och hemskt ofokuserad hund med mig, haha. Föreställ er att hon glatt gick och nynnade för sig själv hela tiden och emellanåt kom på att "ja just ja MATTE!".

Linförighet - 5,5 p - tr v, sent, sätt, håller ej pos, hoppar p.för
Läggande - 0 p - står
Inkallande - 8,5 p - hopp m. för, avslut snett
Ställande - 5 - går ifrån, stannar upp
Apportering - 9 p - matar in (aah men hon höll den!)
Hopp över hinder - 8 p - vidrör hinder
Helhetsintryck  -6,5 p - ej genomarbetad (!)

Totalt 135,5 p och ett tredjepris.

Det är väl tur att jag vet att vi kan bättre. Jag var ju för ovanlighetens skull ganska sansad igår, det var kanske där det brast ;) Nu får Tetris börja löpa när hon vill så får vi se hur vi gör, finns ingen annan lydnadstävling inom 11 mils radie den här sidan årsskiftet och det hade ju känts fint att vara klara och starta tvåan nästa år. Men men... Det får ta den tid det tar :)


Efteråt åkte vi i alla fall och hämtade husse och åkte till hemmaklubben där det var prova på weight-pull dag. Kuul tyckte corgin! Synd att en sele kostar en sisådär tusen spänn att få uppsydd  annars kanske det vore en ny hobby.Och så "fick" man ju tugga på Lena... *host*baddog*host*

foto: Elin Rokka


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar