söndag 18 december 2011

Ridhusträning


Dead dogs tell no tales

Hurra för mig, första gången som Tet var med ett helt pass i ridhuset idag och jag hade förberett mig med en planering på vad vi skulle träna med back-up plan och allt ;) Förra gången vi var där blev det bara en snabb vända ut och in samt att det bara var en hund till där, inte mycket till störning mao. Den hunden var iofs Sofies ursnygga labrador Rally så det är ju på gränsen till att han räknas som två hundar, men men. Idag var vi några fler, plus agilityn som höll igång på andra ridhushalvan.
Jag känner att jag lär skriva ner vad vi ska träna för annars flummar jag bara iväg och tränar något som jag vet sitter säkert istället för att utmana hundarna. Hade en ganska safe planering idag också, men någonstans lär jag ju börja... Såhär löd den:

 • Lek! med störning av miljö, andra hundar, godis mm. skicka till utlagd leksak?
 • Kontakt/fokus framför mig, under baklänges marsch, i utgångsställning
 • Koppla av! 
 • Sitt/ligg/stå frivilligt, eventuellt under baklänges marsch, hur belöning?
Skick till utlagd leksak strök jag, hon kampade på bra med med ikearåttan och tröjärmen och tyckte det var tokskoj, men hon var lite för intresserad av de andra hundarna för att jag skulle vara säker på att det funkade och att hon skulle komma tillbaka med den. Hrm. Tyckte hon skulle få lyckas mycket idag, och av samma anledning strök jag sitt/stå/ligg under baklänges marsch.
Vill helst belöna bakom henne då men godbitar försvann i underlaget och kasta leksak... se ovan. Kära tomten, om Tetris får önska sig en julklapp blir det en fluffig leksak med långt och fint snöre. Ambra vill ha ett grisöra och fred på jorden.
Sen märkte jag att korta ben = nära till marken = svårt att undgå all mumsig hästbajs = svårt att sitta still när ingenting annat händer. Den sista kvarten medans vi väntade på att Sofie som var vår lift hem idag skulle bli klar var Tetris trött och dryg som ett as, men inte gjorde det något. I övrigt var hon helt fab, nästa träning är om lite drygt tre veckor, då ska hon ha lärt sig att sitta still! Mer om detta senare ;)

2 kommentarer:

 1. Duktig flicka :-)
  Vi brukat oxå träna passivitet, både på Bollnäs RS under ridlektion. Och på travbanan i Bollnäs, perfekta ställen att vara lugn o avslappnad i!

  GOD JUL !

  SvaraRadera
 2. Jag eller Tetris? ;) Tack detsamma!

  SvaraRadera