måndag 15 augusti 2011

Kängurulabrador och oväntat problem

Så var min första lediga helg avklarad! Notera att jag föredrar ledig framför arbetslös, studierna drar igång igen om två veckor så nu har jag mitt sommarlov. I lördags var Eva-Britt snäll nog att hjälpa mig med Zivans hoppteknik, den där icke-existerande hopptekniken som mest består utav hinder och pinnar som flyger åt alla håll och kanter. Nyckeln heter lugnt och sansat, korta avstånd till hindret och använd-nöten-du-har-mellan-öronen-Ziv. ;)
I ärlighetens namn är det inte bara lilla gula som har problem med att ta det lugnt och sansat, jag är också lite förtjust i att varva upp alldeles för mycket. Tycker vi fick till det snyggt i alla fall, Zivan använde sina kängurubakben alldeles utmärkt och hoppade bra. Nu ska det bara nötas in!
Ambra fick såklart också en liten genomkörare med fokus på handling, hon är så himla bra och springer precis dit jag pekar, vilket ju inte alltid stämmer med hur jag tänkt det, haha! Det blir bra, bara jag får till det.
Och till sist en liten rapport om Super-Tetan den fantastiska corgivalpen! Hon har börjat hoppa upp på köksbordet. Japp. Hon har ben som är en tvärhand långa och hon hoppar upp på köksbordet. Hon tar visserligen sats mot köksstolarna men det är ändå 44 ggr högre än henne själv! Och det är inte bara det att jag generellt inte uppskattar hundar där jag äter utan jag är tokrädd att hon ska hoppa ner därifrån. Det är högt och blir en stum landning. Så skjut in köksstolarna då? Jo, men hon knuffar ut dem igen. Det enda positiva jag ser med det här är att hon inte är rädd för höjder i alla fall. Huzzah...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar