tisdag 15 juli 2014

KM i appell och lk2

Såå, då har jag och grävlingen provat på både appellen och lydnadstvåan, och omg va kul det va! :O Så kul att när jag lite smårusig efter att ha selat av corgin efter spåret och åkte förbi agilityplanen på väg tillbaka till klubben kände att jag kunde strunta i allt vad kontaktfält och slalomingångar hette. Varför är jag inte två människor till för så jag har tid med allt? ;)Fick bevis på att Tetris visst klarar av att prestera på två olika tävlingar tätt inpå varandra med bara en dag av göra-ingenting emellan, förvisso var det mer vida svängar och drömska funderande blickar bland varven i lydnadstvåan (tävling två) men jag tycker ändå att hon höll ihop bra. Upp till någon topplacering tog vi oss dock inte, det är lite fler detaljer (och hela moment *host*) som ska till för att vi ska lyckas med det.

Överraskningen är att någon har tagit sikte på det som en gång var våran fina platsliggning och fält en bomb just där, helt havererat! Hon är så sjuukt övertaggad och inte alls i rätt sinnesstämning när jag lägger henne och då kommer pip och kryp och sättanden och gud vet allt som på posten. Har experimenterar med olika uppvärmningar utan att komma närmare någon lösning, får se vad vi ska göra med eländet. Inga nya lydnadstävlingar i sikte hur som helst, mitt hemska jobbschema sätter stopp för det.

Men hur som helst! Appellen och lydnaden moment för moment, störst först:

Appellmästaren 23/6

Vi fick börja med lydnad och budföring medan spåren låg till sig, imponerande två stycken ekipage inklusive mig och Tetris deltog så det tog inte så lång tid. Tetris var jättepepp och taggad till morrningsgränsen vilket då först resulterade i...

Platsliggande: 0 p - gnäll, sitter, reser sig och går ett par steg (la sig dock ner igen efter att ha varit uppe och traskat, hon får väl ett snällt pluspoäng av mig för det)

Sen blev det bättre!

Linförighet: 8,5 p - Snyggt, nosar något. Fina vinklar. 1 sent sitt (jättefint, underbar attityd!)

Framförgående: 0 p - (momentet inte klart, vi gick en stilla promenad fram och tillbaka istället)

Platsläggande: 7 p - sent läggande (same old, same old... hon stannar med bakbenen direkt (?!) men "går" sen ner i ett ligg med framtassarna)

Inkallande: 8 p - Följer med föraren några steg. Snyggt avslut. (Kärringjäveln sa ju fot när hon gick iväg hälsar Tetris, måste ju tyvärr erkänna att det var så... Klantarselpoäng till matte. Fler pluspoäng till corgin som inte använde mig som bromskloss)

Apportering: 10 p - (bjootiful!)

Hopp över hinder: 0 p - Tar stöd, snubblar (Satte sig för nära hindret efter uthopp och klarade inte av att vräka sig över tillbaka utan att ta stöd, fint kämpat dock)


Budföringen går jag inte in närmare på, låt oss bara konstatera att det behövs mer träning på det ;) 0 p.

Så sist men absolut inte minst då, spåret! Det var tätt mellan mig och konkurrenten efter lydnaden, nu skulle allt avgöras. Det andra ekipaget gick ut först och tog sig runt i sakta mak, lyckades dock bara hitta slutpinnen. Jag hade tappat bort våran spårsele, en nome från Björkis, och fick köra med y-sele istället, ytterst dåligt visade det sig då spårlinan "föll ner" från ringen på ryggen och gjorde så att Tetris trasslade in tassarna. Och det var inte bara hon, jag knöt in mig själv ett par gånger också. Note to self: Träna hantering av 15 meter lina.
Trots det tog hon upp spåret jättefint, slog lite fram och tillbaka men lyckades snabbt hitta första pinnen. Och sen räckte det bra tydligen. ;) Vadå spåra vidare? Du har ju fått din jävla pinne! Nä låt mig va, nu tänker jag äta gräs och jaga sork istället... Så hrrm, mer uthållighet i spåret lär vi väl träna på också, eller träna spår överhuvudtaget innan tävling kanske till och med *host*

Så, 104 p och en fiin andraplats på vårat första bruks KM!Lydnadstvåan, to be continued...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar