måndag 26 maj 2014

Fasiken också (storyn om hur min hund inte heter LP1 Gusigan's Snöflinga, än)

Nuu har jag äntligen tid att sätta mig ner och förtälja om hur jag och Tetris i torsdags foro åstad för att ännu en gång tävla i lydnadsettan. Helgen har varit preppad med agilityförberedelser och agilityfunktionärande då klubben haft sin årliga två-dagars, och eftersom det har varit strålande sol och rekordvärme så har jag självklart dragit på mig en dödsförkylning. Nuff said ;)

I torsdags var det alltså ca 30 grader varmt. Värmerekordet i Gävle från 1800-någonting slogs med råge. Tävlingen var en kvällstävling i Ockelbo och mina förhoppningar om att det skulle ha blivit något svalare framåt kvällen var rejält grusade när jag genomsvettig efter en 40-minuters färd i volvon-utan-AC klev ur bilen och möttes av en vägg av hetta. Som tur var blåste det rätt rejält också så sammantaget var det rätt uthärdligt, men jag nojade över Tet som tidigare somrar har tacklat det här med kraftig värme lite sådär.

Vi hade fått startnummer fem och platsliggningen var uppdelad i två grupper varav vi hamnade i den senare. Före oss körde klass II och när sista hunden bröt gick jag och hämtade Tetris ur bilen som stått parkerad i skuggan. Såhär i efterhand skulle jag ha plockat ur henne tidigare och låtit henne baka lite i solen, för jösses så jäkla övertaggad hon var! Kände att hon var i helt fel stämning när jag la ner och lämnade henne och mycket riktigt, när det var ca 20 sekunder kvar satte hon sig upp... Ajöss 40 poäng!

Domaren skämtade när han kom fram för tandvisning och sa att min hund som hade så korta ben såg väl inge bättre för att hon satt sig upp, och jag svor över icke närsynta lydnadsdomare och den noggranna gräsklippningen på Ockelbo BK.

Satte mig och grubblade på gräsmattan med Tetris och tänkte att det var kört, och att om jag inte fick en 10a på linförigheten (med 10or på allt annat kan man få förstapris utan platsliggningen) kunde jag lika gärna bryta och springa av och belöna. Tet var fortfarande jättepepp och gjorde en grym ingång på plan, och där såg jag att vi faktiskt hade fått en 5a! 20 poäng dvs, vi hade fortfarande chans på Lp1!
Resten av programmet gick jag mest med ett fånigt leende på läpparna, hjärtegrävlingen var såå bra trots värmen och trots den lilla missen med att jag inte förberedde henne för läggandet och att hon hjärtligt tacklade mig vid fotingångarna kände jag att vi fick bra poäng. En helt klockren apport klämde hon i med till exempel <3

Ganska nervöst vid prisutdelningen, jag visste inte om det hade räckt hela vägen men andra som var där bekräftade att det hade sett väldigt bra ut. Men tyvärr, på femteplats ropades vi upp, 156 och ett andrapris. Så nära men ack så långt borta.
Ååh vad jag har grämt mig, om om om. Om Tetris hade väntat tills jag var på väg tillbaka med att sätta sig hade vi fått 7 poäng, dvs 160 poäng totalt. Om hon inte hade satt sig alls. Om vi hade fixat läggandet bättre...

Så här kan hon ligga still i flera minuter minsann! ;)

Men mest är jag glad förstås, över att vi gjorde vårt bästa program någonsin i värmen. Lite uttjatat men känslan är verkligen allt. Nu är jag revanschsugen, men måste vänta tills mitt sommarschema poppar upp innan jag kan anmäla till några fler tävlingar. Tills dess fortsätter vi att slipa på att en ska ligga still fast det förväntas action och inte använda mattes knän som bromsklossar, bitte.

Protokollet

2 kommentarer:

  1. Hejja hejja, vad ni är bra, så nära... Platsliggning nästa gång så är det klart :)
    Klappar från uppfödaren

    SvaraRadera
  2. Tack tack, skulle inte förvåna mig om det är något annat som strular nästa gång, Tetris trivs ganska bra i ettan tror jag ;)

    SvaraRadera