fredag 23 mars 2012

Peppen!

På onsdagskvällen var jag iväg på en föreläsning av ingen mindre än Maria Brandel herself! Inte så ofta hon kommer till våra trakter så det gällde att passa på ;) Fick upp ögonen för MB när jag såg henne tävla på Bruks-SM i Edsbyn med sin Ylle för två år sen och har sen dess hört (läst) mycket gott om henne. Temat på föreläsningen var "Att lyckas på tävling", mycket nyttigt för mig! Det var en hel del som har legat i bakhuvudet och gnagt som jag nu förstår lite bättre, och jag fick bekräftat att jag inte är helt ute och cyklar med Tetträningen!


 • Hur jag trodde att det skulle kännas efter föreläsningen: "Guu' va mycket vi har kvar/jag har förstört allt/jag måste slänga valpen och börja om"
 • Hur det egentligen kändes efter föreläsningen: "PEPP! Vi är på rätt spår! Nu kör vi!"

Maria pratade mycket om störningar och att lägga in störningar tidigt i träningen för att b la bygga upp hundens självförtroende, och det har väl varit lite si och så med det i all ärlighets namn  ;) Började så smått igår med att Elias satt och försökte locka på Tetris när vi jobbade på stadgan i sitt, hon roterade sina fladdermusöron i 180 grader mot honom men släppte inte mig med blicken, duktiga kickan!

En annan sak MB tog upp var att kedja, också det mycket och tidigt! Det har vi varit bättre på, men fick ett tips som är väldigt simpelt egentligen men som jag helt enkelt inte har tänkt på. Om det är något som inte är helt klart eller inte funkar, t ex uppsittande, så skippa helt enkelt den biten! Ta med hunden från liggandes men gör det på ett tävlingsmässigt sätt och påbörja nästa del i kedjan. Nu har ju vi faktiskt ett helt icke-existerande uppsittande, det kanske det var därför det blev en sån aha-upplevelse för mig  ;)

Nu vill jag hemskt gärna ha hennes senaste bok, eller ännu hellre gå en kurs för henne! Måste nog skaffa ett mer lukrativt yrke än undersköterska/student först, haha

3 kommentarer:

 1. Visst är det kul när man får AH upplevelser, jätte nyttigt att gå på föreläsningar eller helg kurser för bra folk!
  LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 2. Jag har också varit på Maria Brandel föreläsning för ett tag sedan.. Tycker hon är väldigt trevlig & duktig på att förklara!! Fick med mig mycket bra från den föreläsningen jag var på.. Jag skulle också vilja gå kurs för henne, hoppas kunna göra det i framtiden :D

  SvaraRadera
 3. Tack för spegeltipset! Det ska jag verkligen testa. Kan tänka mig att det är extra viktigt när man har en sådan här liten plutt. Är ju supersvårt att se hur hon egentligen står! :)

  SvaraRadera